Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 07:04

Перукар Рустам Данильчук стриже догори ногами

Автор: фото: REUTERS
  Киянин Рустам Данильчук на фестивалі перукарського мистецтва в Києві робить зачіску клієнту, висячи догори ногами. Він потрапив до української Книги рекордів за підстригання волосся у незвичному положенні
Киянин Рустам Данильчук на фестивалі перукарського мистецтва в Києві робить зачіску клієнту, висячи догори ногами. Він потрапив до української Книги рекордів за підстригання волосся у незвичному положенні

Киянин-перукар 21-річний Рустам Данильчук працював підвішеним до стелі вниз головою. За 10 хв. на конкурсі перукарського мистецтва в Києві виголив на голові клієнта орнамент із прямих ліній. Вони схожі на заплетені африканські косички.

— Такий малюнок звичайні перукарі не можуть зробити навіть стоячи на землі. Його важко робити, бо смужки мають бути рівненькі, — каже Рустам. — Коли висів, точного малюнка не бачив, просто працював.

До стелі Рустама прив"язали еластичним канатом за ноги та пояс. Спорядження встановлювали та перевіряли 3 год. Через те, що чоловік висів вниз головою, в нього підвищився артеріальний тиск.

Киянин не вперше робить стрижку в такий спосіб. Торік він виголив на голові клієнта орнамент зі смужок за півгодини.

— Мене підвісили до дерева. Стригти було важче, ніж цього разу, — каже Рустам. — Через те, що до ніг не потрапляла кров, потім не міг стояти з півгодини.

Данильчук навчається на четвертому курсі столичної Академії перукарського мистецтва. Виголювати малюнки на голові почав у дев"ятому класі. Експериментував на друзях.

— Батьки деяких товаришів навіть забороняли зі мною дружити. А коли пофарбував волосся в рожевий колір, мене хотіли вигнати зі школи, — розповідає чоловік. — Фарбувався в усі кольори та відтінки. Зараз в мене природний колір, каштановий. Але треба щось міняти.

Нині перукарські експерименти Рустам робить на друзях. Каже: окрім них, на це ніхто не погоджується.

— На конкурсах і фотосесіях стрижки роблю братові. Він працює барменом. Тому, коли має звичайну зачіску, на роботі дивуються. А він пояснює, що то я його до наступного конкурсу тримаю, — сміється перукар. — Першу стрижку теж йому робив. Я то не пам"ятаю, мені було 3 роки. Мама розповідала, що повибривав на голові щось. Тато його потім налисо обстриг.

Стрижка із виголюванням малюнків коштує від $30. Ціна залежить від кількості смужок. Іноді вистрижені місця на голові Рустам зафарбовує. Вдаються і футбольні м"ячі, і силуети звірів. Серед клієнтів чоловіка найбільше реперів.

Зараз ви читаєте новину «Перукар Рустам Данильчук стриже догори ногами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути