середа, 25 лютого 2009 16:57

Перший випадок сказу зафіксували на Черкащині

70-річний Василь Бухенський із села Нагірна Жашківського району на Черкащині застрелив свою кішку. Перед цим вона вкусила його за руку, атакувала двох домашніх котів і собаку.

— Сіра кішка пристала до нас кілька років тому. Ми називали її Кицькою. Напередодні того, що сталося, я лазив на горище по сіно, а вона за мною. Там і ночувала. Уранці, коли випускав, кішка була якась дивна, шкрябнула мене за руку. У дворі накинулася на руду кішку й рябого кота, які їли з миски. Хоча раніше всі мирно їли разом, — розповідає "ГПУ" Василь Бухенський. Згадує, що вдарив тоді тварину, а та втекла.

— Проходить врем"я, і знову та ж картина. 19 лютого вона накинулася спершу на котів, а тоді підбігла до пса Шарика, пошкрябала йому носа й вухо погризла. Шарик придавив її до землі. А я побіг по ружжо, бо мисливець і зброю маю. І застрелив кішку.

Убиту тварину Василь Сергійович із сином Сергієм відвезли до місцевої санстанції. Після цього господар поїхав у районну лікарню. Там лежав чотири дні, робили уколи.

Зі слів Олега Ткаченка з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій, проведена експертиза підтвердила 23 лютого: кішка була скажена. Це перший зафіксований випадок сказу на Черкащині 2009-го. Працівники санстанції зробили щеплення двом котам і собаці Шарику. За цими тваринами наглядають.

Лікарі виписали Василя Бухенського додому.

— Син чув, раз їх покусала кішка, то щеплення не завжди допомагає. Радить постріляти їх усіх. Бо й самі рискуємо, і правнучок приходить, — каже Бухенський.

Зараз ви читаєте новину «Перший випадок сказу зафіксували на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути