вівторок, 17 листопада 2015 05:55

Перша петиція набрала 10 тисяч голосів

Петиція про збереження столичних ­історичних пам'яток першою набрала 10 тис. голосів на сайті Київради. Міська влада розгляне її та за два тижні надасть офіційну відповідь.

Автор звернення — екскурсовод Арсеній Фінберг, 33 роки.

— Слід унеможливити знищення історичних пам'яток у місті та актуалізувати реєстр архітектури, — каже Фінберг. — Треба дослідити стан пам'яток, заборонити встановлення балконів на історичних будинках і знести конструкції на древніх фасадах.

Необхідні голоси петиція набрала за п'ять днів.

— У зверненні все вказано правильно. Однак більшість історичних об'єктів зараз в оренді. У міста немає коштів для їх належного утримання, — каже Ганна Бондар, виконувач обов'язків міського архітектора. — Інша справа, що орендарі найчастіше не виконують умов договору щодо збереження пам'яток, бо їм це невигідно. Бувало, що власники купували будинок ХІХ–ХХ століття і раділи, що він не є історичною спадщиною. Однак фахівці це виправляли і споруді надавали статус нововиявленої пам'ятки. В орендаря тоді злітали всі бізнес-плани.

Електронні петиції на сайті КМДА з'явилися на початку листопада. Нині є близько сотні звернень: пустити нічні маршрутки, перейменувати вулиці, знести кіоски біля станцій метро. Жодне з них поки що не набрало 10 тис. голосів. Це — мінімальна кількість підписів, потрібна для офіційного розгляду звернення.

Зараз ви читаєте новину «Перша петиція набрала 10 тисяч голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути