Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 07:40

Перевізники завищили проїзд у маршрутках

Проїзд у міських маршрутках має коштувати на 2 грн дешевше, заявляють у громадській організації "Українська антикорупційна асоціація".

— Замість 5 і 7 гривень квиток має обходитися у 4 і 5, — каже представник організації 30-річний Олександр Аронець. — Причина такої накрутки не лише в подорожчанні палива й мінімальних зарплат, а й у корупційних схемах. Зросли хабарі чиновникам, які надають право маршрутним таксі на перевезення.

Приватні перевізники змушені віддавати в кишені чиновникам до півмільйона гривень на рік, додають в антикорупційній асоціації.

— Зупинити ріст цін на квитки могло би збільшення кількості комунального транспорту. Але його, навпаки, стає менше, — говорить 36-річний Прохор Антоненко із транспортної комісії Київради. — У місті майже 1,2 тисячі одиниць комунального транспорту, а треба три тисячі. Недавно купили 23 тролейбуси з автономним ходом. Працюють — два. Із 18 зняли акумулятори. Решта стоять.

Від осені минулого року приватні перевізники почали піднімати ціни на 1–2 грн. За чотири місяці вони зросли на 19 маршрутах. Найдорожчий проїзд по місту коштує 7 грн.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники завищили проїзд у маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути