Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 12:11

Перелітних птахів убили хімікати

На Херсонщині загинули понад 2 тис. птахів. Потруїлися хімікатами, якими обробили поля від гризунів.

Використовували препарат на основі бродіфакуму — це біла з жовтуватим відтінком кристалічна речовина. За добу після потрапляння в організм зменшує згортання крові. Будь-яке ушкодження призводить до внутрішньої кровотечі і смерті тварини.

— Скосило перелітних птахів. У нашій області їх загинуло понад 2350, — говорить 37‑річний Сергій Козир, голова Херсонської облдержадміністрації. — Із проблемою звернулися до Мінекології та Мінагрополітики. Там нам і сказали про отрути на полях. Попросили заборонити їх в 40‑кілометровій зоні заповідника "Асканія Нова". Чекаємо від Міністерства юстиції відповідний нормативний акт.

Обласна адміністрація поспілкувалася з місцевими фермерами. Для боротьби з гризунами порекомендували використовувати інші препарати.

— Питання тримаємо на контролі. Боїмося, що проблема повернеться восени, коли почнеться чергова обробка полів. Шукатимемо виходи, щоб не допустити повторної загибелі птахів, — каже Козир.

Зараз ви читаєте новину «Перелітних птахів убили хімікати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути