Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 07:04

Педагогів-чоловіків преміюватимуть

100 тис. грн передбачено в міському бюджеті Тернополя для премій учителям-чоловікам. Таким чином хочуть повернути їм зацікавленість до роботи у школі.

— Ми провели форум, де зібрали 300 вчителів-чоловіків та обговорили рівність прав обох статей. У Тернополі вчителюють 365 чоловіків. Із них лише один — у молодших класах, — розповідає начальник міського управління освіти Олександр Остапчук, 49 років. — Хлопці не хочуть здобувати фах педагога. 90 відсотків тернопільських учителів — жіночої статі.

Розмір премії та дата її видачі поки що не встановлені.

— Плануємо, що це буде десь 800–900 гривень, ще один оклад. Оскільки педагогів-чоловіків небагато, така сума цілком реальна, — веде далі Олександр Миколайович. — Міський голова Роман Заставний підтримав нашу ініціативу. Надіємося, що до кінця року чи на День учителя зможемо виплатити гроші.

Акцію з виплати премій міське управління освіти проводитиме щороку, доки чоловіків і жінок у вчительській професії не буде приблизно однаково.

Зараз ви читаєте новину «Педагогів-чоловіків преміюватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути