Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 07:12

Паркування на вулицях центру Києва стане платним

Мерія столиці має намір брати плату за паркування на всіх вулицях центральної частини міста. Таке рішення ухвалять до кінця року, сказала "ГПУ" Олена Поліщук, 44 роки, директор комунального підприємства "Київпарктранссервіс". Воно збирає кошти за паркування в місті.

— Це матиме такий вигляд. Водій, залишивши машину в місці, де немає знаку про заборону паркування, автоматично стоятиме в зоні паркування. А якщо на вулиці є знак із забороною зупинки та стоянки, то машину забере евакуатор. Безкоштовними паркування в цій зоні будуть лише для інвалідів.

В управлінні державтоінспекції столиці підтверджують: мерія має намір брати гроші за стоянку на вулицях центру. Узгоджуватиме це рішення міська влада з комунальними службами, каже "ГПУ" Євген Кравець, 38 років, керівник прес-служби управління ДАІ столиці.

Зі слів Олени Поліщук, паркування можна буде оплатити з мобільних телефонів, через паркомати чи за допомогою паркувальних талонів. Паркомати обіцяють встановити у центральній частині міста до кінця 2008-го. Центральна частина столиці, або паркувальна зона N 1, обмежена площами Європейською та Михайлівською, вулицями: Трьохсвятительською, Великою і Малою Житомирськими, Володимирською, Льва Толстого, Великою Васильківською, Саксаганського, Еспланадною, Басейною, Шовковичною, Грушевського. Паркування на вулицях, що належать до цього квадрата, будуть платними.

Нині година паркування в цій зоні коштує 7 грн.

Зараз ви читаєте новину «Паркування на вулицях центру Києва стане платним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути