Ексклюзиви
середа, 10 грудня 2008 18:00

Параску Королюк не пустили до пам"ятника Чорноволу

Параску Королюк не пустили до пам"ятника Чорноволу

— Це красиво, що героїню України не пускаєте? Не вбиваю, не трую, а не пускаєте! Тільки я то сказала, як на мене троє мужиків напали. Скрутили у вужівку і в машину потягнули. Бухкали кулаками в крижі, щось мені в попереку лопнуло, — плаче у телефонну слухавку Параска Королюк, 69 років.

У середу зранку її не пустили на церемонію покладання квітів до пам"ятника В"ячеславові Чорноволу у столичному Музейному провулку. Захід відбувся з нагоди Дня прав людини, який відзначають 10 грудня. Президент Віктор Ющенко прийшов туди зі спікером Володимиром Литвином, столичним мером Леонідом Черновецьким, київським губернатором Вірою Ульянченко й міністром оборони Юрієм Єхануровим. Усіх охороняли працівники управління державної охорони.

— Мені зранку з "Нашої України" подзвонили, запросили. Я купила дев"ять помаранчевих квіток. Йду собі з Європейської площі і думаю: три дам президенту Вікторові Андрійовичу, три — прем"єрці Юлії Володимирівні і ще три Чорноволу покладу. Підходжу до пам"ятника, а там охорона, й я нікого не знаю! Прошуся, а не пускають, ще й сміються з мене. Мене аж в горєчку кидає!

Від пам"ятника Параску Василівну повезли у Печерське райуправління міліції.

— Протримали там, доки церемонія не скінчила, а потім відпустили. Ще й сказали на дорогу: "А вам що, в перший раз?" Я подзвонила в Секретаріат президента Вікторові Балозі. Він щось сказав — я не розібрала. Зараз (15.30. — "ГПУ") напилася анальгіну і лежу в Будинку письменника, доки за мнов приїдуть і відвезуть у лікарню. А вдома онучка зі школи вже прийшла, плаче, що мене нема.

Зараз ви читаєте новину «Параску Королюк не пустили до пам"ятника Чорноволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути