четвер, 06 серпня 2020 00:31

"Пакунки малюка" замінять грошима

Замість "пакунка малюка" після народження дитини батьки отримуватимуть 5 тис. грн. Кошти надходитимуть на рахунок Приватбанку. Їх дозволено використати лише на придбання товарів для маляти. Зміни почнуть діяти з 1 вересня.

— Із приходом нової влади мали б провести тендер і обрати компанію, що закупала б ці "пакунки" та розвозила. Цього не зробили, — говорить міністерка соціальної політики 45-річна Марина Лазебна. — Вісім регіонів були без таких пакунків. У деяких вони лишилися зі старої програми, яку забезпечувала міжнародна організація. Щоб підтримку мали всі породіллі, вирішили допомогу монетизувати. Поки що це пілотний проєкт. За серпень маємо гарно підготуватися до запуску, залучити мережі магазинів до співпраці. Тоді людям видаватимемо спеціальні картки, за якими можна купувати лише товари для дітей. Ще є проблема зі справжньою вартістю бебі-боксів. Одні кажуть, що там речей на 5 тисяч гривень. Інші скаржаться, що й на 3 тисячі не тягне.

Натомість Дитячий фонд ЮНІСЕФ закликав український уряд зберегти "пакунок малюка". Фахівці два роки збирали відгуки батьків про програму. Кажуть, бебі-бокси економічно ефективніші для сімейного бюджету.

— В "пакунку" було все необхідне плюс економія грошей і сил. Тепер доведеться ходити магазинами й дозбирувати потрібне, — говорить черкащанка 25-річна Марина Матвій. У вересні має народжувати.

"Пакунки малюка" почали видавати 2018-го. Містили майже 30 найменувань речей, необхідних немовляті й матері в перші місяці.

Зараз ви читаєте новину «"Пакунки малюка" замінять грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути