Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 06:30

Відкрили кав'ярню без цін

На вул. Костянтинівській, 20/14 відкрили кав'ярню без цін. Відвідувачі платять за напій і тістечка стільки, скільки вважають за потрібне. Тут подають лате з солоною карамеллю, раф (кавовий напій із піною. — ГПУ) з лавандовим або бананово-горіховим смаком. У залі є вісім столиків.

19-річна Марія кладе баристі на барну стійку 25 грн за лате.

— Мені подобається тутешня кава. Купую її на різних фестивалях. Платити скільки хочеш — кльова ідея. Ніколи не наглію, даю середню ціну за порцію, — каже вона.

— Це такий маркетинговий хід, подібне бачили в європейських кав'ярнях. Запровадили, щоб якомога більше людей дізналися про нас, — розповідає власниця кав'ярні Юлія Пристинська. — Але меню без цін, напевне, не приживеться. За три дні роботи закладу тут побували майже 250 людей. Більшість розраховувалися карткою. Самі вводили суму, яку хотіли сплатити. Деякі залишали 100 гривень за напій. "Халявщики" — школярі й студенти — кілька гривень. Запровадимо послугу "підвішена кава". Один клієнт може заплатити за дві порції. Бариста відмічає на спеціальній дош­ці кількість вже оплачених порцій. Тоді ми можемо пригостити кавою тих, хто її купити не може.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили кав'ярню без цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути