Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 07:09

Відходи дозволили скидати в море

Уже тиждень неочищені стічні води в Одесі скидають у море. Такі вимушені заходи триватимуть до 3 березня, заявив Євген Патлатюк із Державної екологічної інспекції з охорони навколишнього середовища Північно-Західного регіону Чорного моря.

У прес-службі Одеської міськради пояснюють, що філія товариства "Інфоксводоканал", що експлуатує водо-каналізаційну систему міста, буде проводити ремонтні роботи на кількох каналізаційно-насосних станціях. На цей час їм дали дозвіл скидати відходи у море.

— Після закінчення скидання стічних вод і обробки результатів інспекція виставить філії "Інфоксводоканалу" претензію на відшкодування збитків. Сума буде перерахована до природоохоронного фонду міста, — повідомив Євген Патлатюк.

У держінспекції переконують, що до початку літа вода в морі очиститься від бруду. Але не всі екологи згодні з цим.

— Нині в курортній зоні Одеси відбувається найбільше забруднення за всю історію сучасної системи очищення каналізації в місті. Треба сказати відверто — відновлення морської води триватиме набагато довше, ніж кілька місяців, — упевнений головний спеціаліст Південноукраїнського інституту біології моря Микола Юрченко.

Зараз ви читаєте новину «Відходи дозволили скидати в море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути