Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 07:08

Від каналізації відключають поквартирно

Із 22 вересня комунальне підприємство "Луганськвода" почало відключати водопостачання та водовідведення у квартирах, жителі яких не сплачують за ці комунальні послуги й мають понад 500 грн боргу. Упродовж дня в Луганську перекрили каналізацію в 50 квартирах, у місті Стаханов — у шести.

— Письмові попередження і звернення до суду не допомагають. Люди не хочуть платити ні за воду, ні за водовідвід. Сьогодні половина луганчан не платять. Тільки в одному кварталі Луганська таких 150, — розповідає "ГПУ" прес-секретар "Луганськводи" Володимир Черниш, 35 років. — Ми попередили про відключення за два тижні. Кожен боржник отримав замовний лист. У день відключення контролер ходила зі спеціалістами. Хто хотів, міг сплатити борг на місці. Троє, до речі, це зробили. Один заплатив 2603 гривень, другий — 1400 і третій — 2700.

Комунальники відключають неплатників за допомогою приладів "Спрут" і "Зигзаг". Вони дозволяють перекрити воду у квартирі, не порушуючи водопостачання в будинку. "Зигзаг" відключає центральне водопостачання, а "Спрут" — водовідведення.

— Бригада в підвалі відрізує частину стояка, — Черниш пояснює, як працюють прилади. — За допомогою міні-телекамери прилад, що перекриває воду, через водопровід потрапляє до відгалуження потрібної квартири і зневоднює її. Потім витягується назад. Стояк зварюють. Зворотне включення відбувається так само.

— Відключатимемо, доки не зникне останній боржник. Перший тиждень інтенсивний. Потім тиждень відпочинку. За цей час жителі мають зрозуміти, що це не жарти, — каже Черниш.

Споживачі заборгували "Луганськводі" 56 млн грн. Воду підключатимуть після 100% погашення боргу. Послуга платна, коштує 300 грн.

Такі методи боротьби застосовували в Полтавській, Одеській та Донецькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Від каналізації відключають поквартирно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути