Ексклюзиви
пʼятниця, 20 вересня 2019 00:31

Звільненого бойовика розстріляли вдома

У Маріуполі Донецької області 16 вересня вбили бойовика так званої ДНР 28-річного Романа Джумаєва. Розстріляли у власній квартирі.

Джумаєв воював на Донбасі у складі угруповання бойовиків "П'ятнашка". Штурмував Донецький аеропорт і Дебальцеве 2015-го. На камеру хизувався, що вбивав українських військових.

18 вересня 2017 року Романа затримали на пункті пропуску "Мар'їнка". Проти нього порушили кримінальну справу за участь у терористичній організації. Маріупольський міський суд випустив його зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

Джумаєв відкрив у місті кіоск, продавав піцу. У грудні 2018-го побив поліцейського, який прийшов перевіряти заклад. Романа вдруге затримали, але суд знову його відпустив.

– До самосуду вдаються у країнах, де немає справедливості й не працюють закони, – каже публіцист 35-річний Денис Казанський. – Бо в людей відсутні інші аргументи. У Маріуполі так і сталося. Нездатність правосуддя покарати злочинця привела до того, що люди самі виконали вирок.

Зараз ви читаєте новину «Звільненого бойовика розстріляли вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути