четвер, 28 жовтня 2021 06:25

Орендувати житло стало дорожче

Однокімнатну квартиру в Києві можна орендувати в середньому за 11,3 тис. грн. Від початку року ціни зросли на 8%. У Львові винайняти таку коштує 10,5 тис. Вартість оренди протягом січня—вересня збільшилася на 17,8%, за даними "Будпорталу".

У Дніпрі підвищують ціни щомісяця, починаючи з березня. Середня вартість однокімнатного житла — 10,8 тис. грн. Оренда в Одесі лишилася на рівні минулого року — 8 тис. грн. У Харкові — 6900 грн.

— На однокімнатні квартири традиційно найбільший попит, — говорить 56-річний Віктор Несін, голова Спілки фахівців нерухомого майна України. — Їх винаймають у старому житловому фонді, будинках радянського періоду, хрущовках і новобудовах. Найвищий попит на однокімнатні квартири в останніх, хоч оренда й дорожча — від 13–15 тисяч гривень. Ціни зросли на 15–20 відсотків. У старих будинках змінилися несуттєво.

Найвища вартість оренди в Києві, Львові й Одесі. До столиці приїздять багато людей на роботу, навчання. В Одесі житло дороге влітку, взимку вартість знижується. У Львові протягом року ціни стабільно високі й продовжують зростати. Це пов'язано з туризмом. Там нерідко місцеві знімають квартиру довгостроково, а здають туристам подобово. Так зароб­ляють. У Дніпрі останні чотири місяці дешевше орендувати трикімнатну квартиру, ніж двокімнатну. Бо перші частіше здають у старих будинках, а двокімнатні — в нових.

Ціни на нерухомість для оренди дійшли свого піку, а заробітні плати не змінилися. Якщо власники ще намагатимуться підняти плату, попит знизиться.

Зараз ви читаєте новину «Орендувати житло стало дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути