Ексклюзиви
пʼятниця, 03 вересня 2010 02:18

Онука Леоніда Черновецького ходить до школи двічі на місяць

У столичному ліцеї N100 "Поділ" навчаються діти публічних людей. Зокрема донька співачки Віри Брежнєвої — Софія, музиканта Кузьми з гурту "Скрябін" — Марія-Барбара, син футболіста Сергія Реброва — Дмитро, колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка — Гліб.

1 вересня в актовій залі ліцею тісно. Батьки зупиняють дітей, щоб сфотографувати на камери. У коридорі починається тиснява.

— Вы мне все носки на туфлях оттоптали, — кричить жінка років 30 огрядному чоловікові в синьому костюмі. — Тут извинения не пройдут, я за них 500 долларов отдала. Думала, еще куда-то одену.

Сходами піднімається дружина нардепа-"регіонала" Анатолія Кінаха — Марина, 50 років. Її донька 10-річна Софія перейшла до п"ятого класу. У 5 "Б" також навчаються онуки екс-президента Віктора Ющенка — Ярина-Домініка Ющенко-Гончар та київського мера Леоніда Черновецького — Аліна Супруненко.

— Ми сьогодні встали рано, — розповідає Марина Кінах. — О 6.30 виїхали з дому, щоб устигнути на прямий ефір на каналі "1+1". Софійка добре себе вела, гарно відповідала на всі запитання. Наприкінці диктор їй подякував, а вона каже: "Ні, ще не спасибі. Я хочу українською мовою прочитати вірш для моєї мами, яка зараз дивиться телевізор". І прочитала віршик "Моя мила матуся".

На першому уроці класний керівник Людмила Олексіївна диктує розклад уроків. Аліна Супруненко дістає з чорного портфеля з лакованої шкіри щоденника та дві ручки. Пише охайно, невеликими літерами. Софія Кінах записує розклад у зошит, бо не взяла щоденника. Обіцяє вдома переписати.

— З Аліною у нас гарні стосунки, але вона рідко приходить до школи — раз на два-три тижні. Тому дружу з Домінікою, — розповідає. — Хотіла з нею сидіти за одною партою. Але вчитель садить нас із хлопцями, щоб менше розмовляли. Мій сусід постійно в мене списує і заважає на уроках.

Домініка Ющенко-Гончар сидить за третьою партою:

— До школи я ходила на вокал і танці. Тепер плаваю, займаюся кінним спортом і шахами.

Учителька роздає дітям різнокольорові аркушики. Просить написати побажання однокласникам. Аліна Супруненко пише: "Хочу побажати усім бути здоровими, щасливими і вчитися на відмінно". Домініка Ющенко-Гончар бажає "гарних оцінок і здійснення всіх мрій". Діти вішають листочки на дошку.

— Наш Богдан написав: "Желаю всем не наглеть", — сміється Софія Кінах. — А я перед школою обрізала свою косу. Вона в мене нижче пояса була. Сама пішла в перукарню і кажу: "Мама поїхала відпочивати. Вона просила, щоб ви мені зробили каре". Майстер почала розпитувати, чого мама не подзвонила. Я їй відповідаю: "Вона за кордон поїхала, їй звідти дорого дзвонити". Косу подарувала мамі, хай собі перуку зробить.

Заняття в ліцеї починаються о 8.30, закінчуються о шостій вечора. Офіційно навчання безкоштовне, але батьки можуть робити добровільні внески. Кажуть, перший становить $800–1000.

Зараз ви читаєте новину «Онука Леоніда Черновецького ходить до школи двічі на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути