четвер, 20 вересня 2007 07:03

Олесю Коробко прокололи 378 голками

Автор: фото: phl
  19-річні білоруси Володимир Федорук та Олеся Коробко у київському клубі під час спроби проколоти тіло дівчини 600 голками
19-річні білоруси Володимир Федорук та Олеся Коробко у київському клубі під час спроби проколоти тіло дівчини 600 голками

19-річний білорус Володимир Федорук за 52 хв. устромив у тіло своєї ровесниці Олесі Коробко 378 голок. Так минулої суботи вони намагалися потрапити до Книги рекордів Гіннеса. Планували проколоти тіло дівчини 600 разів.

На сцені київського клубу "Форсаж" для Олесі поставили спеціальне ліжко. На столику поряд — кілька-сот медичних голок. Коли їх одна за одною починають встромляти в шкіру на руках, Олеся усміхається. Десь після 200-ї голки починає стогнати. Останні 178 проколів супроводжуються скрикуваннями, по щоках котяться сльози.

Під час експерименту лікарка поїла дівчину чаєм із лимоном. Давала нюхати краплі, протирала обличчя вологими тампонами.

— Серце не могло зупинитися, але через надмірне збудження організму в неї могла погіршитися робота серцево-судинної системи, — розповідає лікар-кардіолог Марина Фунженова. — У таких випадках треба багато пити. От і давали їй різні напої.

На 52-й хвилині експериментаторка попросила зупинити годинник. Голки з її шкіри медики вийняли за 30 хв. Олеся зізналася, що зворотній процес був навіть неприємнішим. Синці мають зійти менш ніж за місяць.

Олеся Коробко — майбутній перекладач. Володимир Федорук навчається на факультеті туризму Вільнюського гуманітарного університету в Литві. Пірсингом займається 4 роки. У подібних показових акціях уже брав участь кілька разів. У самого проколота лише ліва брова.

Перед виступом Володимир дуже хвилювався. Олеся казала, що їй було боляче, навіть коли проколювала вухо. Але потім додавала, що стерпить.

26-річний майстер пірсингу Валерій Соколенко, який спостерігав за спробою встановити рекорд, говорить, що дівчина трималася дуже добре. А кількість проколів не загрожувала її здоров"ю.

— Хтось може винести два проколи, і йому стане погано, — розповідає зі свого досвіду. — Є такі люди, яких можна проколоти 2000 разів. Хоча може статися що завгодно. Людина навіть може впасти в кому.

Володимир Федорук пояснює, що в Мінську пірсинг нікого не цікавить. Тому вирішив провести свою акцію в Україні. Із директором київського клубу вони давні друзі. Він узяв на себе всі фінансові витрати.

— Ми намагалися спочатку провести цю акцію в Мінську, — каже Олеся Коробко. — Але всі на нас тикали пальцем.

Щоб потрапити до Книги рекордів Гіннеса, потрібно надіслати всі документи та свідчення очевидців. Заявку розглядатимуть близько року. Попередній рекорд належить канадцю Бренту Моффату. Він за 8 год. всадив у себе 702 голки. Хоча спочатку 34-річний чоловік намагався використати тисячу голок.

Після акції в Києві, каже Володимир Федорук, більше немає інтересу робити щось подібне.

— Ми зробили те, про що давно обоє мріяли. Але тепер відчувається якась виснаженість і спустошеність. Мабуть, перегорів, — усміхається.

Зараз ви читаєте новину «Олесю Коробко прокололи 378 голками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути