пʼятниця, 05 травня 2017 06:30

Новий Трудовий кодекс запрацює з наступного року

1900 правок внесли в нову редакцію Трудового кодексу. Він збільшує права працівників і профспілкових організацій. Зміни парламент має ухвалити в червні. Новий Трудовий кодекс почне діяти з 1 січня 2018-го.

— Він відповідатиме європейським нормам трудового законодавства. Враховує положення конвенції Міжнародної організації праці, — говорить депутат від "Народного фронту" Людмила Денісова, 56 років. Очолює комітет з питань соціальної політики. — Стосовно свят, то травневі залишаться, але не в повному обсязі. Можливо, святковим днем не буде 2-ге число. Відпустка становитиме 28 діб, а зараз — 24.

Відеоспостереження за робітниками буде введено тільки у тих галузях виробництва, що потребують цього. Наприклад, на друкуванні грошей чи виробництві діамантів. Про зйомку працівника мають попередити письмово. Якщо він — проти, то його повинні перевести на іншу роботу.

Зараз ви читаєте новину «Новий Трудовий кодекс запрацює з наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути