вівторок, 21 березня 2017 05:50

Неподалік Центрального загсу прорвало трубу

Автор: ФОТО з сайта www.facebook.com/Olga Guk-Dremina
  Комунальники лагодять порив труби на вулиці Борщагівській, між будинками 14-м і 16-м
Комунальники лагодять порив труби на вулиці Борщагівській, між будинками 14-м і 16-м

Опівдні 16 березня прорвало трубу на вул. Борщагівській, між 14 і 16 будинком. Вода полилася на дорогу. Утворилася калюжа, завдовжки з кілометр — від пров. Політехнічного до вул. Жилянської. Глибина потоку сягала 20 см. Комунальники брели майже по коліно у воді.

— Це наче море. Колеса потопали повністю. Якби відчинили двері — полилося б у салон, — каже киянка Анна Сердюк, 21 рік. Вона їхала в той час автомобілем.

На дорозі утворився затор завдовжки кілька кілометрів. Неподалік розташований Центральний загс і Міністерство інфраструктури.

Мережу прорвало під тротуаром. За 5 м від житлового будинку.

— Наші працівники розкопали тротуар, ліквідували витік. Труби там не дуже старі, але в поганому стані, — кажуть у Київводоканалі.

Напередодні на цій же вулиці порвало трубу біля 14-го будинку. Підмило асфальт і підтопило автостоянку.

— Місце прориву і багатоповерхівку розділяє схил. Якщо такі аварії стануть регулярними, тут можливі зсуви ґрунту. Тож є небезпека для будинків. Борщагівка зведена на пісках. У цьому мікрорайоні проклали труби не того діаметру, неякісно й без захисної ізоляції. Тому ситуація там особливо складна, — каже 67-річний Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста".

— За останній рік прориви труб і теплотрас почастішали по всьому місту. Утворюються вирви, в які провалюються автівки. У центрі били цілі фонтани. 15 років не замінювали тепло- і водомережі. Київенерго робило лише поточні й аварійні ремонти. Зараз мерії замінити все фінансово не під силу.

Раніше потопи траплялися на Борщагівській 2013-го й 2015-го. Тоді через прорив провалилася частина дороги.

Вода зірвала люк, пошкодила маршрутку

16 лютого 2017-го комунальники бензопилами зрізали 7-метрову крижану брилу. Вона утворилася від протікання зношеної труби на вул. Івана Франка, 15а. Лід довбали ломами, згрібали лопатами.

Цього ж дня через прорив трубопроводу перехрестя вул. Кирилівської та Сирецької, що на Подолі, залило гарячою водою.

Торік 10 листопада в центрі на Бессарабці прорвало тепломережу. Чотири смуги дороги залило. Пара обмежувала видимість для водіїв.

18 травня 2016-го на вул. Либідській прорвало трубу із гарячою водою. Залило кіоски, машини на стоянці. Зірвало люк, його відкинуло у бік маршрутки й розбило лобове скло. Пошкодило ще три легковики.

23 травня торік на вул. Прорізній, 13, з-під землі бив фонтан гарячої води. Струмінь сягав другого поверху. Шматки асфальту падали на припарковані автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Неподалік Центрального загсу прорвало трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути