вівторок, 12 січня 2016 05:10

Назву вулиці Небесної сотні замінили на Леніна

Вулиці Небесної сотні повернуть стару назву — Леніна. Так вирішили на сесії міськради в Хоролі на Полтавщині. За це проголосували 22 депутати.

— В лютому 2014-го під час Революції гідності в Хоролі також відбувалися протести. Тоді на центральній площі зібралися близько 500 людей. Вимагали перейменувати вулицю Леніна на Небесної сотні й демонтувати пам'ятник вождю. Тодішній мер і депутати за це проголосували, рішення виставили на офіційному сайті міськради. А новий міський голова і депутатський склад його скасували. Пояснюють, що не було громадських слухань і все зроблено незаконно, — розповідає місцевий активіст 51-річний Олександр Стеценко. Разом з однодумцями готують позов до суду.

— Збираємо необхідні документи й діятимемо до кінця. Багато городян їздили на Майдан, були серед нас поранені, — продовжує. — Все, що зараз відбувається, — на руку ворогу. На сепаратистських сайтах уже радіють, мовляв, у Хоролі таки одумалися і вертаються до радянських символів.

Стару назву вулиці повернули тимчасово, кажуть у міській раді Хорола. Оголосили громадські обговорення про вибір нової. Пропонують три варіанти — Соборна, Соборності або Небесної сотні.

Зараз ви читаєте новину «Назву вулиці Небесної сотні замінили на Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути