Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2019 06:05

Назви сіл перетворюють на нецензурні слова

У Кагарлицькому районі на Київщині невідомі міняють назви двох сіл на нецензурні слова на дорожніх вказівниках. Так, у назві села Гребені прибирають перші дві літери, а до слова Юшки додають "х" та "у".

Як говорять у Гребенівській сільській раді, за 36 тис. грн нещодавно придбали два нові знаки для Гребенів і поставили стелу з назвою Юшки за 14 тис. грн. Майже одразу невідомі почали заліплювати букви снігом.

– Хтось каже, що між нашими селами ворожнеча за назву, але в нас одна сільрада, – пояснює сільський голова Валерій Василенко, 56 років. – Половина людей з Юшок переїхали до Гребенів. У Юшках живуть їхні батьки, яким за 50. Хіба можуть ці люди ворогувати за таку дурню, як назва села? Мені дзвонять інші сільські голови і питають, що це таке. Обурені жителі села Юшки прийшли до сільради, адже за назву ми ніколи не ворогували. Її змінюють дурні.

Уперше сім років тому поміняла букви на вказівниках дівчина, яку стали наслідувати інші.

– Це зробила молода дівчина-художниця. Раніше ходила малювати на кручі Дніпра. Спало їй на думку замазати ті дві букви в назві Гребені, а до Юшків домалювати. Ця людина була хвора. У неї начебто на ґрунті кохання знесло кришу. Зараз лікується в неврологічному диспансері, – каже Василенко.

Зараз ви читаєте новину «Назви сіл перетворюють на нецензурні слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути