Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 07:05

Назвали прізвища причетних до збиття боїнга МН17

До збиття літака рейсу МН17 над Донбасом 2014 року причетні семеро людей. Міжнародна слідча група вперше назвала імена чотирьох імовірних винуватців.

— Ми провели кримінальне розслідування за звинуваченням у скоєнні військових злочинів. Зокрема, керівниками бойовиків ДНР і ЛНР Ігорем Гіркіним та Ігорем Плотницьким. Також — російськими військовими Сергієм Дубинським і Миколою Ткачовим. Таким чином ми визначили винних, і ми знаємо, хто вони, — заявив колишній глава СБУ 51-річний Валентин Наливайченко.

2014-го надав слідству матеріали, у тому числі 150 тис. записів перехоплених телефонних розмов. Команда слідчих вирішила зосередитися не на тих, хто обслуговував ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак, а на керівниках збройної змови на Донбасі, повідомило нідерландське видання "­Зембла".

У катастрофі малайзійського боїнга 17 липня 2014-го загинули 298 людей. Для її розслідування створили міжнародну слідчу групу. Включає представників п'яти країн: України, Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії.

Російський генерал-полковник Микола "Дельфін" Ткачов, 69 років, — головний інспектор Центрального військового округу РФ. Брав участь у чеченських війнах. З лютого 2011 року по серпень 2012-го був головним військовим радником у Сирії. Його називають куратором операції.

"Бук" перевозив відставний російський генерал-майор 54-річний Сергій "Хмурий" Дубинський. Розвідник, понад 30 років служив у радянській та російській арміях. Дружив з Ігорем Гіркіним. ­2014-го як "заступник командувача армією ДНР" створив і очолив так зване головне розвідувальне управління ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Назвали прізвища причетних до збиття боїнга МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути