вівторок, 21 травня 2019 06:06

На євробляхах дозволили їздити до 24 серпня

— Вимагаю, щоб штрафи за керування авто на єврономерах відтермінували. А розмитнення зробили доступним, — каже 50-річний Сергій Пікуш. Уранці 16 травня сидить у мінівені "Опель Зафіра" з єврономерами. Машину зупинив на столичній вулиці Грушевського.

Уздовж дороги стоять 10–15-річні іномарки на польській чи литовській реєстрації. Власники нерозмитнених легковиків влаштували акцію біля Верховної Ради.

— Міг вигнати машину за кордон і продати. Або здати на металолом, — продовжує Сергій Пікуш. — Європейці багатші за нас. Купують нові машини. А для нас і ці бляхи — розкіш. Сподіваюсь, новий президент прислухається до нас.

На площі стоять люди з прапорами організації ­"Автоєвросила". Деякі обідають у машинах. Неподалік входу до парламенту зі сцени ведучий вітає українців із Днем вишиванки. Запрошує охочих сформувати тризуб із ­людей.

— У Верховній Раді створили позачерговий комітет, — каже 41-річний Олег Ярошевич, голова громадської організації "Автоєвросила". — Єдиним питанням було перенесення терміну вступу в дію штрафів для власників нерозмитнених машин. Ми просили 402 дні, комітет затвердив 90. Ці люди зібралися не лише для відтермінування. Найбільша проблема — дороге розмитнення, особливо старих машин. Іноді обходиться учетверо більше, ніж сама машина.

По обіді 16 травня Верховна Рада відтермінувала запровадження штрафів за нерозмитнені транспортні засоби до 24 серпня. За рішення проголосували 236 депутатів.

— Депутати пішли на поступки не через мітинг, — пояснює президент Всеукраїнської асоціації автоімпортерів Олег Назаренко. — А для відновлення справедливості. Закон набув чинності 24 листопада 2018 року, але Кабмін прийняв процедуру лише 28 грудня. Тобто більше місяця закон діяв, але люди не могли розмитнити машини. Їм компенсували цей час.

Зараз ви читаєте новину «На євробляхах дозволили їздити до 24 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути