Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 07:04

На Ватутінському м"ясокомбінаті вибухнув компресорний цех

22 квітня близько десятої вечора в компресорному цеху Ватутінського м"ясокомбінату Черкащини пролунав вибух. Будівлю зруйнувало, у повітря потрапив аміак. Люди не постраждали.

— На місце аварії, на вулицю Індустріальне шосе, 1, виїхали пожежники та працівники МНС. Рятувальники в захисному спорядженні разом із працівниками підприємства перекрили засувки. Спеціальними стволами створили водяну завісу, щоб зупинити аміачну хмару. О 23.30 впоралися з роботою, — розповідає 41-річний Костянтин Проценко з Головного управління МНС у Черкаській області.

За попередніми даними, аварія сталася через розгерметизування крана подачі охолодженого аміаку. Працівники відчули різкий запах і перекрили засувки. Але це не допомогло уникнути вибуху. Проценко пояснює: коли концентрація аміаку досягає 18%, то в повітрі речовина стає вибухонебезпечною. Аби не сталося аварії, спочатку потрібно було вимкнути електропостачання.

Зараз ви читаєте новину «На Ватутінському м"ясокомбінаті вибухнув компресорний цех». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути