пʼятниця, 07 червня 2019 00:50

На станціях метро встановлять туалети

Із 1 вересня на кожній станції столичного метро почнуть облаштовувати туалети. Цього вимагають нові державно-будівельні норми.

— Туалети розмістять на вході та виході, — каже 47-річний Лев Парцхаладзе, заступник міністра регіонального розвитку. — Це технічно можливо і зручно для людей. В Україні туалети вже є в харківській підземці. У Європі працюють давно на всіх станціях.

Облаштовуватимуть під час реконструкції старих зупинок і будівництва нових. Першими санвузли з'являться на станціях майбутньої гілки метро на Виноградар у Києві. Вона коштуватиме 6 млрд грн.

Якщо туалети неможливо встановити на вході чи виході, їх проектуватимуть у найближчому зручному місці. Додатково — для людей з обмеженими можливостями.

— Поки що не знаємо вартості встановлення туалетів у метро, — говорить Наталка Макогон, начальник інформаційного центру столичного метрополітену. — Питання про ціну вирішуватиметься на місці. На обладнання всіх станцій піде кілька років.

Зараз ви читаєте новину «На станціях метро встановлять туалети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути