вівторок, 13 листопада 2007 07:12

На ремонт сільського клубу назбирали 25 тисяч

До Нового року в селі Красному Кобеляцького району на Полтавщині мають завершити ремонт сільського клубу. Його не оновлювали 27 років.

Краснянська сільрада налічує 1030 жителів. Майже половина з них були постійними відвідувачами клубу. У Будинку культури, побудованому 1963-го, є зал на 400 місць, бібліотека, гримерка, кімната кіномеханіка, фойє, де можна влаштовувати дискотеку. Сюди приходили люди з Красного, сусідніх Гайового, Соснівки, Грицаївки.

— Почав протікати дах, розсохлися віконні рами, полущилася фарба на стінах, зовні повипадала цегла, — говорить сільський голова Галина Зайченко. — А батареї останній раз гарячими були років п"ять тому.

На ремонт клубу в Красному потрібно 250 тис. грн. Селянам допомагає "Український фонд соціальних інвестицій". Громада має назбирати лише 10% від суми і провести газ у приміщенні. Гроші на це пообіцяли виділити з обласної субвенції наприкінці року.

Жителі назбирали 25 тис. грн, допомагали спонсори. Вже відремонтували дах, господарські будівлі у дворі, пофарбували зовні приміщення, зробили підвісну стелю, відремонтували вікна. Це майже половина запланованих робіт.

У планах сільського голови — відновити показ кіно, щотижня влаштовувати дискотеки. Нині в клубі є більярдний і тенісний столи, де грає сільська молодь. Більярд зробили самотужки. Для Будинку культури закупили музичну апаратуру, є телевізор.

У Красненському клубі є ансамбль, після ремонту буде й хор. До цього співали в холодному клубі. Або ж натоплювали "буржуйкою".

У клубі працюватиме п"ять чоловік — завідувач, бібліотекар, два кочегари та техпрацівник.

Зараз ви читаєте новину «На ремонт сільського клубу назбирали 25 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути