середа, 11 квітня 2018 06:35

На місці розстрілу Небесної сотні їздять авто

По Алеї Героїв Небесної сотні 6 квітня почали їздити автомобілі. Відеодоказ виклав Масі Найєм у "Фейсбуку".

Алея Героїв Небесної сотні пролягає від майдану Незалежності до перетину вул. Інститутської та Ольгинської. У лютому 2014-го в тому місці масово розстрілювали людей. Після Революції гідності там встановили пам'ятні знаки на честь полеглих. Проїжджу частину зробили пішохідною, поставили бетонні клумби. Зараз водії їх об'їжджають.

"Заборона їздити по Алеї — суто декларативна. На неї мало зважають, хоч тут вмирали люди", — написав Найєм під відео.

Формально вулиця досі проїзна. Мер Віталій Кличко мав видати розпорядження про перетворення її на пішохідну зону. Але щороку місцева влада намагається відновити рух. Торік 7 квітня комунальники намалювали розмітку, повісили дорожні знаки і світлофор, облаштували пішохідний перехід із різнокольорової плитки. Кияни почали обурюватися. У міськадміністрації вибачилися, мовляв, нову розмітку нанесли помилково.

— Лише з нашої сотні на тому місці загинули троє людей. На їхню честь встановлені пам'ятні таблички. Відновити рух Алеєю означає проявити неповагу до героїв, — вважає заступник командира 8-ї афганської сотні самооборони Майдану 60-річний Сергій Вилов. — Ми домовлялися з чиновниками, що там буде пішохідна дорога. Виходить, домовленість порушили. А як почуваються водії, проїжджаючи місцем, де чотири роки тому лилася кров? Я вважаю це блюзнірством. За таке треба штрафувати.

Зараз ви читаєте новину «На місці розстрілу Небесної сотні їздять авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути