Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 07:10

На кордоні з Польщею знову черга

Більш як тисяча вантажівок чекають в"їзду з Польщі до України на митному пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин у Любомльському районі на Волині. На польській стороні черга сягнула міста Хелм за 40 км від кордону.

Затримка з оформленням виникла минулого четверга. У неділю на польському боці вишикувалися тисяча авто на 37 км від митної смуги. На українській стороні черги немає. Інспектори Ягодинської митниці щодоби оформляють 500–600 вантажівок за пропускної спроможності 300 машин. Однак поляки не встигають оглянути автівки, які виїздять з їхньої країни.

— Ми вже розмовляли з губернатором Волинської області. Сподіваємося, що після його втручання черга вантажівок зменшиться, — каже директор Люблінського управління кордонних переходів Вальдемар Мадей.

Українці заперечують, що черги нібито виникли через нещодавній наказ Держмитслужби та Міністерства транспорту. Він передбачає, що вантажівки обов"язково зважуватимуть та оглядатимуть ретельніше. Зі cлів волинських митників, ця процедура не забирає стільки часу, щоб спричинити кілометрові черги на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні з Польщею знову черга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути