Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2018 07:50

На кір захворіли понад 35 тисяч українців

За дев'ять місяців року на кір захворіли 35 233 українці. Це у 17 разів більше за аналогічний період торік. Померли 15 людей — 11 дітей і четверо дорослих. Найвищі показники на Закарпатті, Івано-Франківщині, Львівщині, Тернопільщині, Буковині, Вінниччині та Волині. Там живуть найменше вакцинованих від кору людей.

Упродовж останнього тижня захворіли 1319 осіб.

— Із початком навчального року зростає кількість хворих. Недуга заразна. Тому із середини вересня і почався ­сплеск, — говорить Володимир Курпіта, 49 років, голова Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я. — 65 відсотків людей не мали жодного щеп­лення від кору в попередні роки. Вони є джерелом поширення недуги і для тих, хто вчасно отримав щеплення. Зупинити спалах може колективний імунітет. Коли 95 відсотків українців будуть вакциновані проти кору, захворювання піде на спад.

Найчастіше хворіють діти 5–9 років, бо не отримали вчасно другу дозу вакцини. Тому в них не виробився імунітет до недуги. В Україні є 713 857 доз вакцини по всіх областях.

Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком або батьки не пам'ятають, коли і які щеплення робили, — необхідно звернутися до медичного закладу. Там зроблять щеплення.

Вакцинацію дітям проводять безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «На кір захворіли понад 35 тисяч українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути