Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 07:06

На фестивалі мультфільмів перемогли британці

У п"ятницю в Києві закінчився XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "Крок". Гран-прі отримав 9-хвилинний мультфільм британського режисера Луїса Кука "Сестри Пірс". Жодну з шести українських стрічок журі не відзначило.

25 вересня фестиваль розпочався в Одесі. 300 режисерів-аніматорів та гостей фестивалю плили на теплоході "Тарас Шевченко" по маршруту Одеса-Севастополь-Херсон-Запоріжжя-Канів-Черкаси-Київ.

Журі на чолі з українським режисером Ігорем Ковальовим протягом 10 днів переглянуло майже 600 мультфільмів. За звання найкращих змагалися 156 стрічок із 44 країн.

— "Сестри Пірс" були однією з головних стрічок-претендентів на гран-прі ще з самого початку, — каже кінокритик Алік Шпилюк, 48 років. — Шість українських фільмів просто не витримали таку шалену конкуренцію. Досвід у наших аніматорів є — немає грошей.

"Сестри Пірс" — історія про двох бабусь. Вони живуть на острові й займаються рибальством. Іноді виловлюють з моря утоплеників. Сестри роблять із них мумій і поводяться з ними, як зі своїми гостями. Адже ніхто, крім них, до старих не навідується.

Закривали кінофестиваль у столичному Будинку кіно. За "Сестер Пірс" британець Луїс Кук отримав приз — $5 тис.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі мультфільмів перемогли британці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути