вівторок, 06 лютого 2018 00:45

На фермі спалили 1800 свиней

1800 свиней спалили на сільськогосподарському підприємстві "Іскра" в селі Недогарки Кременчуцького району на Полтавщині. Тварини заразилися африканською чумою.

— Перекрили дороги. Із села можна виїхати лише в напрямку Києва та Кременчука. Кожну машину перевіряють, обробляють колеса, — розповідає житель Недогарків, не називається. — Щоб вірус не поширився, людей просять забити свиней і переробити м'ясо на консерви (із квітня минулого року діє інструкція з боротьби з африканською чумою. За нею можна переробляти м'ясо здорових тварин у зоні карантину. Раніше це забороняли. — ГПУ). Для цього місцевих навіть із робіт відпускають. Усі ріжуть. Бо якщо дійде вірус до домашньої худоби, її забиратимуть примусово. А грошей на відшкодування в нашій об'єднаній громаді немає.

— На території господарства зі 1804 свиней 11 голів попадали на ноги. У двох лабораторно підтвердили африканську чуму, — каже 57-річний Юрій Оленіч, заступник начальника Головного управління Держ­продспоживслужби в Полтавській області.

Протягом 40 днів на фермі та в Недогарках триватиме карантин.

Торік в Україні зареєстрували 157 випадків африканської чуми свиней. Скорочення поголів'я є однією з причин подорожчання сала.

Зараз ви читаєте новину «На фермі спалили 1800 свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути