пʼятниця, 22 лютого 2019 06:05

На Донбасі загострилися обстріли

387 снарядів випустили бойовики по українських позиціях 19 лютого. 16 разів стріляли з мінометів та артилерії калібрів 122, 120 і 82 мм. Від початку року це — інтенсивніше застосування противником великокаліберної зброї, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Бойовики з артилерії стріляли по українських позиціях біля сіл Гнутове та Водяне Маріїнського району на Донеччині. Активні бойові дії велися на Світлодарській дузі. Троє українців отримали поранення.

На кожен ворожий обстріл Збройні сили відповідали. Знищили трьох окупантів і трьох поранили.

Ескалація конфлікту на Донбасі триватиме, оскільки може використовуватися Росією з метою вплинути на українські вибори.

— Обстріли використовують як "гібридний" елемент тиску на ситуацію в Україні, — каже 46-річний Костянтин Машовець, експерт центру "Інформаційний опір".

Активні дії бойовиків можуть бути реакцією на застосування українськими військами з початку лютого керованих ракетних комплексів.

— За останні 10 днів відбулися кілька ефективних операцій, пов'язаних зі знищенням ворожої військової техніки, — каже 45-річний Владислав Селезньов, екс-офіцер Збройних сил України. — Тому це — відповідна реакція військових з окупаційних сил. Вони починають використовувати весь наявний арсенал, щоб вразити наші війська. Відповідають, адже застосування високоточної зброї зводить нанівець наявність бронетехніки на першій лінії оборони сил противника.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі загострилися обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути