четвер, 08 квітня 2021 00:06

На Донбасі бої тривають по усьому фронту
5

Упродовж 3–6 квітня загинули українські бійці Сергій Сулима
Фото: novynarnia.com
Віктор Гелебрант
Владислав Мороз
Максим Стеблянко
Володимир Шпак

Шестеро українських ­військових загинули 3–6 квітня на ­Донбасі. Бої фіксують по всій протяж­ності фронту — від Азовського моря до кордону з Росією на Луганщині. Поранення отримали 15 військових.

3 квітня на околиці Шумів підірвався сержант 40-річний Сергій Сулима з 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Він народився в Луцьку. Вдома залишилися батьки, сестра. Останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти й пішов на контракт. Неодружений.

Саме Сулима разом з бойовим медиком Світланою Земіною рятували поранених і витягали вбитих українських саперів поблизу Шумів 26 березня.

4 квітня в районі міста Бахмут на Донеччині застрелили військового Андрія Горлатого з 39-го зенітно-ракетного полку.

Боєць помер унаслідок вогнепального поранення в голову. Родом з Луцька. Контракт на військову службу підписав у січні 2018 року. Вдома залишилися мати, сестра та два сини.

5 квітня від кульового поранення поблизу Авдіївки на Донеччині загинув боєць 72-ї механізованої бригади імені Чорних Запорожців, солдат Владислав Мороз.

Він родом з села Халаїдове Монастирищенського району на Черкащині. Проходив службу за контрактом.

Того ж дня під час обстрілу селища Золоте-4 на Луганщині життя втратив 49-річний Віктор Гелебрант. Молодший сержант 92-ї механізованої бригади імені отамана Сірка отримав смертельне поранення в голову.

Загиблий родом з міста Краснокутськ Харківської області. Вдома залишилися батьки та син.

6 квітня близько 10:55 під час обстрілу противником українських позицій смертельне осколкове поранення отримав старший лейтенант 37-річний Володимир Шпак з 56-ї мотопіхотної бригади. ­Командував протитанковим взводом.

Боєць родом з Чернігова. 2006 року закінчив тамтешній державний інститут економіки. 2018-го підписав контракт зі Збройними силами України. Вдома залишилися батьки.

В обід 6 квітня в районі села Степне Мар'їнського району Донецької області внаслідок підриву вантажівки на невідомому вибуховому пристрої отримав смертельне поранення 23-річний Максим Стеблянко. Загиблий водій зі складу 1-ї окремої танкової бригади. Підрив стався, коли машина заїхала на мало вивчену дорогу. У вантажівці перебували ще шість осіб, але вони не постраждали.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі бої тривають по усьому фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути