Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 00:20

На Андріївському узвозі заборонили будувати готель

Члени громадських організацій, нардепи та депутати Київради принесли на будівельний майданчик на Андріївському узвозі, 14–16, документи про заборону зводити там готель. 30 січня вони влаштувати акцію протесту біля недобуду, знесли частину паркану і зайшли всередину.

Територією ходять будівельники і працівники приватної охоронної фірми. Одному з охоронців мітингарі вручають припис Міністерства культури і рішення Окружного адмінсуду Києва. ­Обидва документи забороняють проведення будь-яких робіт і зупиняють дозвіл ­Інспекції державного архітектурно-­будівельного контролю на спорудження.

Готель на 182 номери з ресторанами, фітнес-центром і паркінгом на 25 машин зводить фірма "Макрон". Мали закінчити у другому кварталі 2018-го. Жителі навколишніх приватних будинків і працівники музею Булгакова скаржилися, що через роботи їхні будівлі вкрилися тріщинами.

Майданчик готельного комплексу площею 1,9 га. На території стоїть будівельний кран. Споруда — монолітна. Зведено два поверхи. Із бетонних стін стирчить арматура.

Охоронець забирає приписи. Не називається, документів не показує.

— У вівторок роботи тут не проводилися. Але напередодні місцеві чули будівельну техніку, — каже народний депутат Ігор Луценко, 39 років. — Забудовник так знахабнів, що до виділених йому 20 соток прихопив ще 10. Планують звести 30-метрову будівлю, хоча дозволяється не вище Адріївської церкви — 9 метрів.

— Заборону будівництва не можна вважати повною перемогою. Ми маємо добитися розірвання договору земельної оренди з компанією "Макрон", — кажуть у громадській організації "Громада Андріївський узвіз". — Таке рішення має прийняти Київрада. Проект розглядає комісія з містобудування, архітектури та землекористування. Якщо ми програємо, цей готель остаточно доб'є Андріївський узвіз. І не буде в Києва обличчя, душі й історії.

На рішення окружного адмінсуду забудовник подав апеляцію. Справу мають розглядати 6 лютого.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі заборонили будувати готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути