Після послаблення карантину українці масово вийшли на вулиці. В них можуть загостритися хронічні хвороби, бо під час ізоляції імунітет слабне, говорять лікарі.
Знесилений організм чутливий до грибкових інфекцій.
— Білок — основа імунітету. Тому слід їсти м'ясо, рибу, яйця, сир, квасолю, горох або сочевицю. Хоча б один із цих продуктів має бути в раціоні, — каже головний імунолог Національної медичної палати України Олег Назар, 51 рік. — Якщо є проблеми з травним трактом, треба налягати на молочні продукти.
Тваринний білок додатково навантажує печінку. Аби легше засвоювався, м'ясо слід маринувати — замочувати в лимонному або гранатовому соку, шматках ківі чи апельсина.
— Імунітет любить вітаміни, але не з тепличних овочів. Краще звичні морква, буряк, гарбуз і капуста, — продовжує Назар. — Гарбуз сприяє засвоєнню вітаміну А, що допомагає білкам регулювати взаємодію між клітинами. Вони посилюють опір імунної системи вірусам. Корисна рання полуниця.
Зміцнюють імунну систему і продукти із вмістом цинку, марганцю, йоду, брому — крупи, горіхи, гриби. Корисні куркума, перець і кріп.
Коментарі