Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 18:47

Могилеву-Подільському пророкують новий паводок

Вінничанин Петро Демчук пророкує прорив дамби на Новодністровській гідроелектростанції 25 грудня. Листівки з такою інформацією та ксерокопію обласної газети, яка надрукувала це повідомлення, чоловік роздавав на базарі.

— Там написано, що велика вода прийде з Карпат і прибуватиме три дні, поки не затопить все місто, навколишні села і не дійде до Ямполя, — розповідає житель Могилева-Подільського Іван Паламарчук. — У нас люди ще після липневої повені не відійшли, тому почали панікувати. Жінки плачуть. Декому зимувати нема де, бо в хатах волого. Гроші ще не всі отримали.

Після пророцтв Демчука в Могилеві-Подільському почали падати ціни на житло. У місцевих газетах біля оголошень про продаж житла є приписка, чи був підтоплений будинок.

— Он люди дома продавали зразу після потопу, то ніхто купляти не хотів, а тепер всі звідси тікати будуть, — говорить Іван Петрович. — І я не хотів би біля річки жити, хоч раніше це був найпрестижніший район.

Міський голова Михайло Саволюк вважає, що це передбачення навряд чи збудеться.

— Звичайно, гарантувати ніхто нічого не може, — каже Саволюк. — Бо нам 25 років тому Новодністровська ГЕС гарантувала, що регулюватиме кількість води, а в результаті по дахи затопило. Але серйозних підстав для паніки я не бачу. У нього (Демчука — "ГПУ") он пророцтво про прокурора не збулося. Запевняв, що нашого обласного прокурора знімуть і в Кіровоград переведуть. А він працює. То, може, й це не справдиться. А от що ціни на будинки падають — це правда.

Зараз ви читаєте новину «Могилеву-Подільському пророкують новий паводок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути