пʼятниця, 08 грудня 2017 05:30

Могила комуніста виявилася порожньою

Могила похованого в Основ'янському районі Харкова комуністичного діяча Миколи Руднєва виявилася порожньою. Замість останків там майже 100 років лежало будівельне сміття.

Міська влада вирішила перепоховати комуніста на одному з кладовищ. Комунальники мали дістати труну.

— Роботи проводилися на глибині до двох метрів. Цього достатньо, аби зрозуміти — варто далі шукати останки чи ні. Крім сміття там нічого не було. Могила Руднєва виявилася черговою комуністичною брехнею, — говорить Юрій Сидоренко з харківського Департаменту зв'язків із громадськістю. — Готуємо документи, аби Міністерство культури змінило статус цього "поховання". Зараз воно значиться як "могила-пам'ятник". Плита на цьому місці точно не залишиться. Що з нею робити, стане зрозуміло найближчим часом.

Микола Руднєв брав участь у Жовтневій революції 1917 ро­ку на боці більшовиків. Під його керівництвом у Харкові комуністи роззброїли війська Української Народної Республіки. 1918-го загинув під Царициним — нині російський Волгоград. Там і був похований, але за рік останки перенесли в Харків. Нібито на прохання людей. Поховали на площі, яку назвали його ім'ям. Неподалік могили встановили пам'ятник. Позаторік його знесли проукраїнські активісти. Площа нині перейменована в Майдан Героїв Небесної сотні.

5500 українських неповнолітніх живуть із вірусом імунодефіциту. Офіційно на медичному обліку стоять 1080 підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Могила комуніста виявилася порожньою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути