вівторок, 09 жовтня 2007 07:07

Миколі Лебедєву дозволили літати

4 вересня цього року в 48-річного українського командира Миколи Лебедєва перед авіарейсом Стокгольм–Париж–Тенеріфе–Київ забрали ліцензію. Пілота запідозрили у вживанні алкоголю. Минулого тижня комісія визначила, що Лебедєв приймав не алкоголь, а заспокійливі краплі "Корвалол".

Розслідуванням із 6 по 19 вересня займалася Державна авіаційна комісія України.

— Відпочиваючи в готелі Стокгольма, 4 вересня, командир літака Микола Лебедєв тричі пив заспокійливе "Корвалол" по 40 крапель, — кажуть у прес-службі Державіаслужби. — Потім екіпаж автобусом доставили в аеропорт. У поїздці ні запаху алкоголю, ні ліків від Лебедєва не було чути.

Перед рейсом поліція стокгольмського аеропорту "Арладна" перевірила екіпаж на алкотесті. Кожен по черзі дихав у трубочку. У командира був позитивний результат. Від рейсу його відсторонили й доправили в поліцейський відділок аеропорту. Там, за рішенням офіцера служби безпеки в командира забрали ліцензію. Рейс тоді затримали на 6,5 год. На борту літака було 157 пасажирів та 6 членів екіпажу.

— Минулої середи Лебедєву повернули ліцензію. Він уже працює, — зазначили в прес-службі Державіаслужби. — Матеріальних компенсацій йому не виплачуватимуть.

Микола Лебедєв працює в авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України". Командир налітав 14 457 годин.

Зараз ви читаєте новину «Миколі Лебедєву дозволили літати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути