Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2019 07:36

Михайло Шамардін урятував двох школярів

69-річний Михайло Шамардін із села Сигнаївка Школянського району Черкаської області 11 серпня врятував двох братів. Вони тонули у ставку.

— Їду в центр села велосипедом, — згадує Михайло Шамардін. — Чую, щось бовтається і мукає. Дивлюся — хлопець тоне. Я стрибнув у воду, схопив його за руку й витягнув. Він не може говорити, мукає. Показує у воду, мовляв, там ще хтось є. Я стрибнув удруге, в рясці виловив ще одного. Витягнув і його. Він не дихав, був непритомний. Якраз зупинились якісь люди.

— Ми їхали з чоловіком машиною, — згадує киянка Інна Лозко. — Побачили на березі чоловіка з двома дітьми. Старший хлопчик стояв, менший лежав горілиць. Кажуть, утопився. Я одразу набрала "швидку". Доки машина була в дорозі, фельдшер давала поради по телефону. Як робити масаж серця, штучне дихання, як покласти голову. Я все зробила й хлопчик почав дихати. Лікарі повантажили його в машину й відвезли.

Інні давала поради фельдшер шполянської "швидкої" Марина Будко.

— По телефону мені сказали, що хлопчик уже втопився, — згадує Марина Будко. — Але люди виявились адекватні, швидко виконали мої вказівки. Зазвичай у таких випадках панікують і голосять.

У "швидкій" хлопчик опритомнів. На другий день його виписали з лікарні.

Хлопці мають прізвище Лук'янченко, живуть у Михайлівському інтернаті в Кам'янському районі. Одному 9 років, другий старший на кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Шамардін урятував двох школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути