субота, 05 квітня 2008 07:11

Медсестра винесла з вогню паралізованого пенсіонера

У ніч на середу медсестра 27-річна Галина Кондрашова з смт Квасилів Рівненської області врятувала з палаючої хати трьох людей.

Жінка гостювала в подруги в сусідньому місті Здолбунів. Після першої ночі вона поверталася до себе. Коли проходила вул. Данила Галицького, почула крик про допомогу.

— Горів одноповерховий будинок. Навколо бігали люди з відрами, а всередині хтось жахливо закричав, — розповідає Галина Кондрашова. — Мені сказали, що в хаті троє людей — паралізований дід, його дружина і їх донька. Вони не могли вибратися з полум"я.

Перехожі дивилися на палаючу хату, але ніхто не наважився зайти. Медсестра облила себе холодною водою і попросила в когось ковдру — хотіла накрити голову, щоб не спалити волосся. Потім вибила вікно і залізла всередину.

Микола Ящук, 66 років, лежав на ліжку, його дружина Марія сиділа в кутку. 35-річна донька Оксана плакала поруч.

— Чоловік був дуже важкий, я ледве дотягнула його до вікна. Там його підхопив сусід-пенсіонер Сергій Гульчук. Разом ми витягли діда, — згадує медсестра.

Вона повернулася по дружину Ящука, Оксана вибігла сама. Старша донька Галина Чеснокова тоді була надворі. Коли побачила пожежу, зомліла на тротуарі. Ящуки поки що мешкають у неї.

Галина Кондрашова працює в обласній лікарні, має 7-річного сина. Чоловік виїхав на заробітки. Після пожежі жінку в тяжкому стані відвезли в реанімацію з отруєнням чадним газом.

— Почуваюся вже краще, але досі мучить сильний головний біль, — ділиться медсестра.

Зараз ви читаєте новину «Медсестра винесла з вогню паралізованого пенсіонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути