вівторок, 11 грудня 2007 07:11

Машиніст товарняка заснув за кермом

51-річний тернополянин Микола Мельник заснув під час руху товарного поїзда. Некерований ешелон зіткнувся з вагонами, що стояли на приколі. У результаті сім вагонів зійшли з рейок.

Аварія сталася 30 липня цього року на товарній станції "Тернопіль". Минулого тижня на суді Микола Мельник зізнався: розморений сонцем, він сів "підзаправитися" з працівником локомотивного депо Андрієм Дяченком. Залізничники розпили пляшку горілки, хоча до кінця зміни лишалася година.

Опісля машиніст знову піднявся в кабіну і, штовхаючи локомотивом поперед себе 11 вагонів вагою понад 300 т, продовжив маневрувальні роботи. З"їжджаючи з гірки, піддав газу. На ділянці, де дозволено рухатися зі швидкістю 25 км/год., Мельник їхав удвічі швидше. Задрімав і прокинувся уже від удару.

Від аварії львівська залізниця зазнала збитків на 56 тис. грн. Миколу Мельника  засудили до трьох років позбавлення волі. Він також має сплатити 10 тис. грн штрафу за завдані збитки.

Зараз ви читаєте новину «Машиніст товарняка заснув за кермом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути