Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2009 18:45

Мандрилів годують чотири рази на день

Автор: фото: Леонід ЄЗЕРСЬКИЙ
  Мандрил Сєня у вольєрі Миколаївського зоопарку. О 10.00 мавпам дають фрукти, о 12.00 варену картоплю, моркву, цибулю, о 15.00 — кашу, о 17.30 знову фрукти
Мандрил Сєня у вольєрі Миколаївського зоопарку. О 10.00 мавпам дають фрукти, о 12.00 варену картоплю, моркву, цибулю, о 15.00 — кашу, о 17.30 знову фрукти

У Миколаївському зоопарку живе найяскравіший у світі примат — мандрил. У нього червоний ніс, на боках — біло-синюваті смужки. Такого  різновиду не має жоден інший звіринець країни.

— Самку Соню ми привезли з Чехії 12 років тому для мандрила, який жив у нашому зоопарку, — розказує Павло Жданов, заввідділу приматів. — У них не було потомства. Тому самця віддали в Ялту. А шість років тому із Франції привезли Сєню.

Нині в 10-річного Сєні та 15-річної Соні четверо мавпенят.

Підходжу до вольєра, щоби сфотографувати мандрилів. Жданов просить не притулятися до сітки: малюки з цікавості можуть схопити фотоапарат.

Годують мандрилів чотири рази на день. Дають фрукти, варені овочі без солі, крупи.

— Мандрили їдять практично все, — проводить Жданов. — У кожного з них — своя зона. Спершу розкидають їжу по всій клітці, а  потім збирають кожен у своєму секторі.

Сєня зістрибує з місця. Кричить. Дивиться на нас. Тричі смикає головою.

— Ми налякали мавп своєю присутністю, — пояснює Павло. — Бачите, ззаду підійшла Соня і починає перебирати йому шерсть. Це заспокійливий жест. Мовляв, усе нормально, заспокойся, не нервуй.

Зараз ви читаєте новину «Мандрилів годують чотири рази на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути