Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 07:13

Луганським вчителям даватимуть пільгові кредити

Забезпечити вчителів Луганська пільговими кредитами вирішили депутати міськради. Відповідне рішення ухвалили на сесії минулого вівторка.

— Із такими зарплатами, як у вчителів, купити хоч би однокімнатну квартиру за 35 тисяч доларів — неможливо, — каже Наталія Селютіна з міського відділу освіти. — Мені соромно зізнатися, але навіть я, заступник начальника, такого дозволити собі не можу.

Програму пільгового кредитування ухвалили відповідно до минулорічного розпорядження Кабміну. Кредит видаватимуть у гривнях під 3% річних. Перевагу надаватимуть молодим учителям і тим, які стоять у черзі на квартири. На кредит не впливає інфляція, а при його оформленні немає комісійних зборів. Суму потрібно виплатити до пенсійного віку — 55 років.

— Кредит видають згідно норми: по 21-му квадратному метру на одну людину плюс 20 "квадратів" на сім"ю, — кажуть у прес-службі Луганської міськради.

У міському відділі освіти повідомляють, що торік за пілотним проектом програми позики отримали 44 сім"ї. Із них 29 сімей викладачів, 12 — шкільних учителів та три — вихователів у дитсадках. 22 сім"ї до кінця року мають отримати квартири в новобудовах.

Нині в черзі на квартири в Луганську стоїть 287 сімей учителів. Середня зарплата вчителя — 700–800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Луганським вчителям даватимуть пільгові кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути