четвер, 27 грудня 2007 07:02

Літературна група "Бу-Ба-Бу" відсвяткувала 20-річчя

У понеділок на великій сцені київського Молодого театру відбувся творчий вечір літературної групи "Бу-Ба-Бу", до якої належать письменники Юрій Андрухович, Олександр Ірванець та Віктор Неборак. Вони зібралися, щоб відзначити 20-ту річницю  першого публічного виступу.

— Він відбувся саме на сцені Молодого театру, — розповідає Олександр Ірванець, 46 років. — Правда, тоді ми виступали на маленькій сцені. У театрі якраз ішов ремонт, самі прибирали, підлогу тоді підмітав режисер Сергій Проскурня.

Після того вечора "бубабісти" прокинулися відомими.

— Зал був заповнений вщерть, — веде далі Олександр Ірванець. — Я потім хвалився всім, що на наш вечір прийшло людей триста. Хоча насправді там зібралося десь сто глядачів — для тих часів багато. У залі були Оксана Забужко, Іван Малкович, Валерій Шевчук.

"Бубабісти" активно виступали до середини 1990-х. Потім кожен окремо зайнявся творчістю. Як літературна група "Бу-Ба-Бу" фактично перестала існувати. Хоча ще до 2000-го письменники вручали літературну премію "За найкращий вірш року".

— Нагородою для переможця була пляшка алкоголю. Ми збиралися в центрі якогось міста, йшли до найближчого магазину й купували найдорожчу пляшку, що там продавалася, — каже Юрій Андрухович.

Квитки на творчий вечір "Бу-Ба-Бу" цього року коштували 20 грн. Розкупили усі.

Друга збірка "Вибрані твори Бу-Ба-Бу" вийшла у вересні цього року у львівському видавництві "Піраміда". Першу письменники видали своїм коштом ще 1995-го.

На сцені три білі стільці з високими спинками. Олександр Ірванець та Віктор Неборак виходять до мікрофонів, Юрій Андрухович сидить. Починають по колу читати уривки з "Вибраних творів Бу-Ба-Бу".

Зараз ви читаєте новину «Літературна група "Бу-Ба-Бу" відсвяткувала 20-річчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути