Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 07:10

Літаки на параді не виконуватимуть маневрів

 

24 серпня до Дня Незалежності України в Києві відбудеться військовий парад із залученням військової техніки. До цього літаки та броньовані бойові машини брали участь у святкуванні 10-річчя незалежності 2001 року.

— Техніка в нас не нова, але ми її модернізуємо на українських підприємствах. Із цього параду маємо взяти максимальну користь, — каже керівник прес-служби Міністерства оборони України Костянтин Саділов. — Це й реклама. Ми покажемо, що в нас є чим захищатися.

Зокрема українці побачать модернізований танк Т-64 "Булат". Конструкція машини розроблена ще 1964-го. Після модернізації не поступається сучасним. У нового Т-64 підвищена маневреність, посилена броня, удосконалені прицільні комплекси.

Над центром міста пролетять 27 винищувачів, вертольотів і транспортних літаків. Мерія столиці виступила проти цього, посилаючись на указ президента та постанову Кабміну, які забороняють авіаманеври над населеними пунктами.

— Маневрів та фігур вищого пілотажу не буде, — запевняє Саділов. — Літаки пролетять, і все. Ми виконуємо указ президента про проведення параду. Цьому указу має підкоритися й мерія.

Зараз ви читаєте новину «Літаки на параді не виконуватимуть маневрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути