Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 05:00

Леонід Бронєвой перед смертю просив морозива

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.starhit.ru
  Актор Леонід Бронєвой родом із Києва. Останні 29 років працював у московському театрі ”Ленком”. Підтримував політику президента РФ Володимира Путіна
Актор Леонід Бронєвой родом із Києва. Останні 29 років працював у московському театрі ”Ленком”. Підтримував політику президента РФ Володимира Путіна

11 грудня на Новодівичому кладовищі в Москві поховали актора Леоніда Бронєвого. Він помер минулої суботи в московській лікарні. Вісім днів не дожив до свого 89-річчя.

— Пять лет назад Леонид Сергеевич перенес инфаркт, — розповідає 43-річний Віталій Ратников, водій московського театру "Ленком". Там Леонід Бронєвой працював останні 29 років. — Йому зробили складну операцію на серці. Після цього Леонід Сергійович майже щодня виходив на сцену рідного театру. На початку минулого місяця його здоров'я погіршилося. До попередніх діагнозів додалася онкологія. Майже місяць провів у реанімації. За кілька годин до смерті покликав мене до себе. Попросив морозива. Я збігав у магазин і купив ескімо. Він кілька разів відкусив. Сказав, йому стало краще, бо відчув смак дитинства. Вранці о 7:30 його серце зупинилося.

Леонід Бронєвой народився в Києві в єврейській родині. 1939 року його батька репресували. Разом із рідними відправили в заслання в Кіровську обл. Росії. Під час Другої світової евакуювали в казахстанський Чимкент.

Леонід Бронєвой закінчив Ташкентський інститут театрального мистецтва та московську Школу-студію МХАТ. 1962 року влаштувався в Московський драмтеатр на Малій Бронній. З 1988-го працював у театрі "Ленком".

У кіно дебютував 1964 року. Знявся тоді в фільмі "Товариш Арсеній". Популярним став після ролі Генріха Мюллера в серіалі "Сімнадцять миттєвостей весни". Загалом знявся в 40 стрічках.

— Я всегда был за Путина, — заявив Бронєвой 2014-го. — Много лет назад я был в Кремле и сказал Владимиру Владимировичу, что если потребуется моя помощь, то я готов. Свое слово всегда держу.

За це актор потрапив до списку "артистів-рашистів та публічних українофобів".

— Раз в Киеве не хотят меня больше видеть, напрашиваться не буду, — говорив тоді.

Леонід Бронєвой двічі був одруженим. Перша дружина, актриса Валентина Блінова 1962‑го померла від раку. За 10 років побрався з інженером Вікторією Валентинівною. Зараз їй 77 років. В актора залишилася донька 59-річна Валентина від першого шлюбу. Працює перекладачем.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Бронєвой перед смертю просив морозива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути