Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 04:15

Кулаками махали 38 депутатів

У парламентській бійці 16 грудня брали участь 38 депутатів. Трибуну весь день блокували 24 "бютівці". Надвечір дехто вийшов у гардероб по одяг. До президії ввірвалися 14 "регіоналів". Іще двоє ламали заблоковані ланцюгами двері. Решта чекали в коридорі й виштовхували "бютівців" по одному.

Дмитро Саламатін із "Регіонів" забіг перший. Зі словами "Ану бля..." розкидав стільці, якими члени БЮТ підперли двері. Саламатіна намагалися втримати за комір сорочки. Але він проштовхався у натовп та за шкірки викидав суперників.

На відеозапису видно, що найзавзятіше бився "регіонал" Петро Цюрко. Тримав за піджак "бютівця" Василя Кравчука і бив його кулаком у обличчя та спину. Кілька разів ударив Михайла Волинця. Потім схопив стільця та кинув Волинцеві в голову.

До лікарні у київській Феофанії поклали депутатів із БЮТу — Василя Кравчука й Миколу Петрука зі струсом мозку, Михайла Волинця із відкритою черепно-мозковою травмою, Євгена Суслова із забоями голови й грудної клітки та Юрія Гнаткевича з підвищеним тиском. У Володимира Бондаренка синці й підозра на перелом руки. "Регіонали" сказали, що також мають синці, але до лікарів не підуть.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо бійки в сесійній залі.

Найбільша вулична сутичка зчинилася 15 серпня у Києві між футбольними фанами. На 30 уболівальників "Арсенала" напали півсотні фанатів "Динамо".

Фанати цих столичних клубів давно конфліктують. Того дня билися між стадіоном ім. Баннікова і метро Палац Україна. Нападники мали ножі, кастети й великий балон газу, яким розганяють вуличні демонстрації.

Фана "Арсенала" двічі вдарили ножем, зачепили легені. Його прооперували. Інші дістали опіки обличчя від газу і черепно-мозкові травми. Ще одному вболівальнику вибили зуби, він знепритомнів.

Затримали кількох фанатів "Динамо". В одного вилучили скривавлений ніж. Згодом їх відпустили. Пояснили, що бійка мала побутовий і договірний характер.

Зараз ви читаєте новину «Кулаками махали 38 депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути