Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 07:06

Кучма приїде до Чернігова

Леонід Кучма переміг у рейтингу видатних земляків, який провела громадська організація "За Чернігів!". Екс-президента України запросили приїхати до міста 13 вересня для вручення йому відзнаки рейтингу — статуетки напівлева-напівптиці-напівзмія  Симаргла. Цього дня у Чернігові відбуватимуться конференції, круглі столи та зустрічі жителів міста з видатними земляками в рамках акції "Форум земляків".

— Рейтинг робили на основі соціологічного опитування й анкетування, — розповідає Валерій Литовченко, 35 років, прес-секретар організації "За Чернігів!". Запрошення Кучмі вже надіслали. Його помічники телефонували й питали про рейтинг та форум. Леонід Данилович поставлений перед вибором: їхати цього ж дня на святкування Дня міста в Дніпропетровськ на рідний йому завод "Південмаш", чи приїхати до земляків.

Другу сходинку рейтингу посів актор Валентин Гафт, третю — президент федерації баскетболу України Олександр Волков.

Статуетка Симаргла виготовлена з бронзи. Цього міфічного звіра вважають одним із символів міста. Його зображення знайдено в Чернігівському Борисоглібському соборі ХІІ ст.

Зараз ви читаєте новину «Кучма приїде до Чернігова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути