Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 07:05

Крадені комп"ютери закопали під деревом

У селищі Вапнярка Томашпільського району Вінниччини двоє підлітків обікрали комп"ютерний клас місцевої школи. Винесли три системних блоки та два плазмових монітори.

Увечері випускник 10-го класу Дмитро Мрачковський прибирав у школі, запросив друга, колишнього однокласника Олександра Педанюка. Почергувати Мрачковського попросила мати. Жінка трудиться технічним працівником. Нещодавно народила другу дитину.

3 травня вчитель інформатики Тетяна Любовин прийшла полити вазони в комп"ютерному класі. Побачила, що двері залишалися під сигналізацією, на вікнах — залізні ґрати, а системні блоки та екрани наче розчинилися в повітрі.

— Одразу було зрозуміло, що скоїв крадіжку хтось зі своїх, — розповідає директор школи Анатолій Іванчишин, 47 років. — У кутку знайшли зметене сміття. Значить, брали віника, а він у нас в іншій кімнатці. Про це мало хто знає.

Крадії потрапили до класу через вікно над дверима. Зігнули ґрати, а потім поставили на місце. Дмитро мріяв про власний комп"ютер. Здавав кольоровий метал, збирав гроші.

Викрадені машини знайшли неподалік хати Мрачковських. Хлопці розібрали їх на запчастини, замотали в поліетилен і закопали в покинутій хаті.

Після викриття злочину мати Дмитра звільнилася з роботи. Жінка пропрацювала у школі 4 роки. Батьки Мрачковського та Педанюка мають за власний кошт відремонтувати викрадені комп"ютери, щоб повернути до школи. На них чекає суд, бо, за законом, батьки мають відповідати за неповнолітніх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Крадені комп"ютери закопали під деревом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути