Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2019 07:05

На кір захворіла 41 людина

21 дорослий і 20 дітей захворіли на кір у Броварах на Київщині з 12 по 18 квітня. Усі не були щеплені. На стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях перебувають 29 хворих, ще 12 лікуються амбулаторно.

— Захворювання на кір має піти на спад із початком канікул у школах. Зазвичай хвороба активується, коли починається навчальний процес, — розповідає 44-річний Федір Лапій, головний дитячий імунолог Києва. — Припинити цир­куляцію збудника кору можна завдяки вакцинації. Найефективніша вона в перші 72 години. Але й після них не буде зайва. Адже на швидке припинення спалахів кору чекати не доводиться. Приблизно один із тисячі помирає від кору. Вірус кору вражає зір, викликає запалення легенів.

Також спалах кору зафіксували в Житомирській області. Там в Олевській гімназії та Дашіцькій загальноосвітній школі I–II ступенів Хорошевського району зупинили навчання до 26 квітня. Всього з початку року в Житомирській області зареєстрували 1247 випадків захворювання на кір, із них 632 — у дітей. Запас вакцини проти кору становить майже 31 тис. доз, кажуть місцеві медики.

В Україні з початку року захворіли на кір 35 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «На кір захворіла 41 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути