Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 07:13

Книгу про Одесу написав рівнянин

В Одесі презентували навчальний посібник із краєзнавства для учнів старших класів "Ми — одесити". Його автор — уродженець міста Острог Рівненської області 63-річний Сергій Козицький.

— Я вважаю, що не обов"язково бути одеситом за походженням, щоб написати книгу про це місто, — говорить автор. — Треба просто любити цю землю та людей.

Козицький живе у місті понад 30 років. Інженер-технолог, викладає в Одеській національній морській академії. Раніше керував міським управлінням освіти. Посібник видає вдруге.

— Ідея книги виникла під час перебування в США, — розповідає Сергій Козицький. — Там кожна дитина виховується в дусі патріотизму не лише до країни, але й до свого міста. Тому 1997 року ми в Одесі видали перший такий посібник на території СНД. Уже потім з"явилися аналоги в Києві, Санкт-Петербурзі та Москві.

У виданні висвітлюється минуле та сьогодення Одеси на тлі історії, географії, економіки й культури області та країни.

— У книзі є суперечливий розділ, що стосується історії політичних процесів в Одесі в період з кінця 1980-х до сьогодення, — каже краєзнавець Дмитро Бржестовський. — Автор займає політичну позицію чинного мера Гурвіца і президента Ющенка й критикує колишнього голову міста Руслана Боделана та Януковича. Я вважаю посібник заангажованим.

Книга потрапить до одеських шкіл восени.

Зараз ви читаєте новину «Книгу про Одесу написав рівнянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути